Meegaan met de stroom

Tegenslagen kunnen ons maken of breken. De nare ervaringen ervan willen we graag vermijden. Soms blijkt dat echter een zware of onmogelijke opgave.

Hoeveel je ook probeert, als “druppel” in die grote oceaan heb je wel eigen bewegingsvrijheid, maar kan het leven je ook compleet overvallen. Het leven stroomt en golft, hoog en laag, en jij stroomt mee. Wil je dit beheersen en onder controle houden? Het vasthouden of verkrampen leidt makkelijk tot frustratie, controledrang, angsten en een uitputtingslag.

Het leven stroomt en golft, hoog en laag, en jij stroomt mee.

Diverse levensvisies cultiveren een ander principe. Reiki, yoga, meditatie en mindfulness: ze geven stuk voor stuk de beoefenaar ervan mentale veerkracht. Nu kan angst plaatsmaken voor zekerheid: weten dat je er altijd weer uit kan komen, en vertrouwen dat alles op zijn plek kan vallen. Niet angst, maar zelfvertrouwen bepaalt nu jouw koers.

Het is deze zelfredzaamheid die rust en vertrouwen geeft. Ineens merk je dat je niet meer zo snel uit het lood geslagen wordt. Het mooie is dat we als beoefenaar deze innerlijke kwaliteit ook uitdragen in behandelingen die we geven. Je kan die innerlijke rust ook ervaren en ontdekken welk effect dit op je heeft. Zo ontstaat er een nieuwe golf in de grote oceaan.

Laat een reactie achter

annuleer reactie