Positief denken, werkt dat?

Positief denken, werkt dat?

Zo’n 20 jaar geleden geloofde ik er heilig in! Affirmaties, positieve gedachten en manifesteren van je toekomst. Niet bij de pakken neerzitten maar het positief omdraaien.

En natuurlijk werkt vertrouwen en geloof in een goede toekomst om gelukkiger te leven. Het is een mooie tegenkracht op neigingen tot negatief denken en jezelf de put in praten.

Soms is er toch meer nodig

Positiviteit kan ook heel fanatiek gebruikt worden. Vaak gebeurt dat om onverwerkte gevoelens te vermijden. En dan wordt die positiviteit een dun bedorven suikerlaagje op een hoop weggestopte ellende.

Het erkennen van ‘wat er is’, is vaak belangrijker.

Vaak worden mijn cliënten, die zichtbaar worstelen, dan ook uitgenodigd om dat deel ook te verkennen. Je eerste stap naar verbetering is zien wat er eigenlijk aan de hand is, en herkennen wat jouw stemming steeds verstoord. Die ‘negativiteit’ zien maakt het niet groter, noch laat het dit manifesteren. Het was er immers al lang.

Wat soms best lastig is…

Zien wat er is, er mee kunnen zijn, en het transformeren: dat is soms een hele uitdaging. Gelukkig helpt de Divine Energy in de healing hier enorm mee dat te dragen, en het voor jou grotendeels op te ruimen. Alsof er een bezem door de kast gaat en je gedachten ineens vanzelf positiever zijn. Moeiteloos. Omdat je niets meer hoeft tegen te werken.

Jouw ware aard is al positief. Het was alleen bedekt.

Laat een reactie achter

annuleer reactie