Bezoek aan de Amritapuri Ashram

Bij Amma zijn is een hele bijzondere spirituele ervaring!

Plannen om naar een ashram te gaan, hadden we eigenlijk nooit echt. Maar toen Shelley steeds meditaties over de ‘Divine Mother’ tegenkwam, kwam sterk de boodschap door dat we naar Amma (Mātā Amritānandamayī) in India moesten gaan! Ineens stroomde het, en vielen alle hindernissen en blokkades weg. En daar gingen we dan…

De Ashram

De Amritapuri Ashram is gebouwd rondom de geboorteplek van Amma. Zij wordt ook gezien als een Mahatma (grote ziel) of belichaming van de Divine Mother, die menig harten opent en vooruit helpt.

Zelf dachten bij een ashram aan een paar kleine hutten, maar daar is al lang geen sprake meer van. Het is inmiddels een klein dorp geworden, met alle faciliteiten:

Uitzicht op de ashram, met woonruimte voor meer dan 4000 toegewijden.
In Amritapuri vind je tempels, appartementen, activiteiten (o.a. meditatie en yoga), maar ook strand, een bank, ziekenhuis, en een westers eetcafé! We hebben geen foto's binnenin gemaakt, zoals dat ook vriendelijk verzocht wordt.

Dat deze plek is enorm spiritueel en zo vol energie is, bleek al toen we middernacht de poort binnenliepen: alle misselijkheid van de 3 uur lange taxirit was helemaal weg! Mooie muziek klonk nog uit de tempel, en we konden eindelijk uitrusten van een lange reis.

Het leven daar gaat vol overgave, liefde en aandacht. Met dagelijkse satsangs, meditatie, zang in Divine presence en een sfeer van elkaar helpen, waren wij er helemaal in ondergedompeld. De prachtige anekdotes over Amma’s liefde voor werkelijk iedereen en hoe haar Embracing The World de wereld verbeterd, opende onze ogen en harten nog meer.

In haar foto’s en omgang zie ik maar 1 ding: “Een en al liefde”

Amma’s Darshan

Na aankomst hadden konden we nog net korte blik vangen op het einde van Amma’s Darshan (omhelzing). Het liet al zien hoeveel liefde, mededogen en energie van haar uitstraalt. En wie haar levensverhaal leest, snapt hoeveel ellende ze over zich heen gekregen heeft, maar iedereen vol liefde vergeeft, en kracht put uit eindeloos zichzelf geven.

In haar Darshan doorbreekt ze ieders barrières, en wij zijn nog steeds vol verwondering hoeveel er met ons gebeurt is in haar aanwezigheid. Ze is er als duizendpoot bezig, is er voor iedereen tegelijk volledig present, terwijl ze ook bewust is van alles er om heen, mensen tipt, aanspoort, toespreekt, en volledig ziet voor wie ze zijn.

Wie er kortstondig kijkt, heeft dit alles niet echt in te gaten. Wie beter kijkt ziet één en al liefde van haar uitstralen, merkt dat ze vanalles doorheeft, en er veel ‘toevalligheden’ plaatsvinden op precies het juiste moment. De hele reis er naar toe en momenten daar waren er al mee gevuld.

Een onvergetelijk loslaten

Door de dagen heen merkten we hoeveel van onze eigen vastgehouden patronen makkelijk loslieten. Ineens zie je hoe veel dingen anders kunnen in het leven, en bruist de inspiratie om samen aan de slag te gaan met de praktijk.

Laatste ochtend bij de kokoskraam

Thuis denken we nog vaak hier aan terug. Dat maakt dit ook een ervaring om nooit te vergeten, met vele inzichten, en innerlijke groei die we graag verder delen. Onze dankbaarheid hiervoor geven we graag door met het mantra:

ōm̐ lōkāḥ samastāḥ sukhinō bhavantu
May All Beings in All the Worlds Be Happy

Laat een reactie achter

annuleer reactie