Kan je Reiki ook zelf leren?

Reiki brengt balans en flow in je leven.

Het mooie is dat iedereen Reiki kan leren en kan toepassen op zichzelf en anderen. Dit geeft een stuk zelfredzaamheid bij ziekte of klachten. Het is daarnaast heel bevordelijk voor de eigen geestelijke en lichamelijke gezondheid.

Door zelf met Reiki te werken kan je zelf jouw eigen gezondheid letterlijk in eigen handen nemen.

Cursus uitzoeken

Er zijn veel Reiki stromingen, en verschillende leraren in iedere plaats te vinden. Kijk wat bij je past. Ik heb zelf mijn cursussen en opleiding gedaan bij Rosalinde Seelig in Apeldoorn. Het heeft mijn voorkeur om iemand te kiezen die zelf veel aan zichzelf gewerkt heeft, veel ervaring heeft opgedaan met het behandelen van anderen en dat ook helder kan overbrengen.

Toepassingen

Na de eerste graad is vermogen tot healing voor de rest van je leven weer beschikbaar. Reiki kun je toepassen in je eigen leven, en je kunt anderen helpen.

Reiki is simpel toepasbaar op jezelf, de ander, op dieren en planten. Een Reikibehandelaar kan er niet moe van worden, omdat er niets van de eigen energie wordt weggegeven.

Jezelf healing geven

In het dagelijks leven kan je op veel momenten Reiki toepassen. Bij het stoten van de knie of teen, bij kaakpijn na de tandarts, wanneer je moeilijk in slaap valt en altijd wanneer je niet lekker in je vel zit. Het is een steun die altijd aanwezig is.

Wat een ander niet voor je kan oplossen, lukt je soms wel zelf. Er zijn voldoende voorbeelden bekend dat mensen van chronische of “ongeneeslijke” klachten af weten te komen door zelf aan de slag te gaan. Zie bijvoorbeeld dit ervaringsverhaal over Reiki & ADD, snel herstel bij een kaakoperatie of iemands genezing van MS waarbij Reiki een rol speelde.

Je kunt zo’n resultaat niet afdwingen, of de maanden aftellen, maar wel serieus met jezelf aan de slag gaan om vooruit te komen. Regelmatig zelf Reiki toepassen werpt zijn vruchten af, het brengt je leven in flow.

Chronisch zieken behandelen

Healing met Reiki vereist regelmatige behandelingen om chronische klachten te behandelen. In de praktijk werkt het daarom heel bevordelijk als de zieke persoon (of een naaste) zelf een Reiki cursus doet. Hierdoor kan er eenvoudig en goedkoop naast de verzorging met regelmaat worden behandeld.

Een zieke persoon met regelmaat behandelen zorgt ervoor dat het werkzame effect van Reiki continue blijft doorlopen, terwijl het lichaam werkt aan genezing. Dit is vergelijkbaar met een medicijnspiegel op peil houden, of een antibioticum kuur afmaken – zo kun je veel dieper komen dan met een enkele behandeling mogelijk is.

Persoonlijke ontwikkeling

In de diepe rust en ontspanning van Reiki vind je momenten momenten van bezinning. Het helpt je om lastige emotionele situaties sneller te verwerken, met minder zorgen tegemoet te treden of sneller stappen te durven ondernemen. Dat kan al, door ‘s ochtends fris de dag te beginnen met Reiki, of ‘s avonds met Reiki snel in slaap te vallen.

De kracht die je kunt doorgeven wordt ook sterker als je het regelmatig gebruikt. Dat komt mede omdat je meer innerlijk rust en balans krijgt. Reiki toepassen is daarmee een practische beoefening, wat als yoga of meditatie meer rust en balans geeft in ons drukke leven.

Therapeutisch aan de slag

De 1e graad is geschikt om Reiki te gebruiken voor jezelf en naasten. Therapeutisch kun er met Reiki gewerkt worden vanaf de 2e graad. Daarbij is medische+psychosociale basiskennis natuurlijk een pré.

In beide methoden ligt de focus eerst op het werken aan jezelf, en daarna pas aan het werken met anderen. Door regelmatig met Reiki te werken ontwikkel je de innerlijke balans en wordt de healing sterker. Het geeft je ook de persoonlijke groei om jezelf te presenteren en professioneel te handelen.

Niveau’s

Er zijn binnen Reiki 3 niveau’s te behalen.

  • De 1e graad leert het geven van een contactbehandeling aan jezelf en naasten.
  • Bij de 2e graad kan gewerkt worden met afstandsbehandelingen en verdiept de innerlijke verwerking van mentale en emotionele processen.
  • De 3e graad is de weg naar Reikimaster; een groei naar innerlijk meesterschap om vervolgens les te mogen geven.

Laat een reactie achter

annuleer reactie