Hoe verloopt een Reiki behandeling?

Alles met liefdevolle aandacht, en in rust en stilte.

Een Reikibehandeling wordt gegeven op een massagetafel, waarbij kleren gewoon aanblijven. Als ontvanger hoef je helemaal niets te doen tijdens een de sessie. Vooraf kan alles even doorgesproken worden; wat heeft aandacht nodig, en waar heb je behoefte aan?

Van tot op teen

De sessie begint doorgaans bij het hoofd, helemaal tot aan de benen en voeten. Tijdens de sessie legt de behandelaar zijn handen rustig neer. Iedere plek wordt zo in balans gebracht, door middel van de energie die de behandelaar met zijn handen doorgeeft.

Er wordt aandacht gegeven aan het gehele lichaam, naast de plekken waarvoor je langskomt. Klachten kunnen zelfs verzachten terwijl de behandeling op een andere plek bezig is, doordat het lichaam in balans komt.

Per plek worden de handen van de behandelaar gemiddeld 3-5 minuten geplaatst. Daarna mag je je omdraaien, en wordt je rug ook behandeld. De totale sessie duurt gemiddeld 60-90 minuten en dat kan korter worden bij een vervolgsessie.

 

Diverse handposities bij de rug en onderbenen.

Vanuit rust en stilte

Tijdens de behandeling wordt er normaal gesproken niet gepraat, maar natuurlijk mag iets zeggen als je het even kwijt moet. Ook kan er rustige muziek gedraaid worden om te ontspannen. Geef gerust aan als iets niet prettig is, dan kan er rekening mee gehouden worden.

Lichamelijke reacties

Soms kan je de energie van een behandeling opmerken, maar dat hoeft niet. Doorgaans merk je in het begin niet direct veel, maar zo ben je al voorbereid. Typische gevoelens zijn: een warme of koude stroming en lichte tintelingen. Soms merk je helemaal niets, en zie je het effect achteraf pas. Het lichaam reageert ook met gapen (ontlading), de ademhaling wordt dieper en darmactiviteit start op (schoonmaking).

Bij hevige klachten (bijv. artritis, infecties, etc..) kunnen er plaatselijk ook pijnprikjes of schokjes uit het lichaam komen; dit betekend dat de healing aan het werk is! Als ontvanger bepaal je (onbewust) de snelheid van de behandeling naar wat je aankan, waardoor dit altijd veilig is en geen grenzen overschrijd. Mocht toch iets ondraaglijk zijn, kan dit altijd aangegeven worden.

Naderhand

Na de sessie ben je ongemerkt dieper weggezonken dan je zou denken, alsof je net uit een diepe slaap komt. Je wordt even geholpen met opstaan; ga eerst rustig op de zij liggen en dan even zitten op de tafel totdat je weer bijgekomen bent. Tot slot is het belangrijk om genoeg water te drinken! Je lichaam kan zo vrijgekomen afvalstoffen afvoeren.

Na de behandeling kunnen ervaringen nog gedeeld worden maar dat hoeft niet. Meestal is er al een direct verschil te merken van voor en na de behandeling. Sommige processen werken nog door en geven bijvoorbeeld een uur of dag later ongemerkt effect. Dit gaat vrij subtiel waardoor je dit in het begin niet eens opmerkt; de pijn die je herinnert aan de klacht is immers verdwenen.

Vervolgstappen

Sommige klachten zijn met 1 sessie al geheel verdwenen, maar dat is niet altijd zo. Dit is afhankelijk van de klacht zelf, maar ook van de onderliggende oorzaak. Bij chronische klachten werkt het heel bekrachtigend om een paar sessies in een korte tijd te doen. De behandeling gaat dan steeds iets dieper totdat de echte oorzaak volledig aangepakt is. Het lichaam kan ondertussen de genezing continue blijven voortzetten.

In een heel enkel geval lijken de klachten tijdelijk toe te nemen, om vervolgens af te zwakken; de “healing crisis”. Het lichaam is dan bijvoorbeeld bezig om zich te ontdoen van gifstoffen of micro organismen. Spreekwoordelijk kan je zeggen dat de klacht eerst naar de oppervlakte gehaald wordt, voordat deze opgelost wordt. Voldoende rust, water drinken en een eventuele vervolgbehandeling helpen je daar doorheen.

Laat een reactie achter

annuleer reactie