Reiki en VortexHealing® Energy Healing, wat is het verschil?

Reiki is gemaakt voor een heel mooi doel: om het idee van energie-werk bij de massa bekend te maken. Ric Weinman, oprichter van VortexHealing® (Beunos Aires, 2013)

Reiki maakte energie-healing beschikbaar voor iedereen. De oprichter (Mikao Usui) bracht dit in de wereld vanuit zijn zelfrealisatie. Het was zijn wens dat healing voor de gewone man beschikbaar kwam, en niet voor de enkele ver gevorderde discipel. Dit maakt Reiki juist heel toegankelijk en makkelijk te leren. Het geeft snel aansluiting, zelfs om er leraar in te worden.

De Reikimethode die tegenwoordig wordt onderwezen is een afgeslankte vorm van wat Mikao Usui onderwees. Wanneer je verder kijkt, merk je dat per persoon een andere healing methode meer zal aansluiten of aanspreken.

De magie van VortexHealing®

VortexHealing® wordt geleid door Goddelijke energie en bewustzijn, waardoor diepe healingen mogelijk zijn die gericht zijn op transformatie.

Tijdens de healing volgt de energie de intentie van de healer, zolang die intentie passend is. Dit maakt het zeer krachtig en flexibel. Sessies kunnen holistisch worden afgestemd op individuele behoeften.

Een algemene sessie legt eerst de basis voor een diepe transformatie. Dit wordt gevolgd door een grondige aanpak, om alle plaatsen aan te pakken waar een probleem zit in het lichaam, de psyche en het energiesysteem. Dat omvat het zoeken naar de diepe wortels van levensthema’s en emotionele spanning, een zwak energiesysteem, de expressie van genetische zwakte of virale infecties. Na zo’n diepe transformatie wordt het lichaam ondersteund om deze veranderingen te verwerken en te integreren.

Veel van deze ‘typische sessies’ hebben goed gedefinieerde stappen als richtlijn, gebaseerd op directe observatie, openbaring, praktijkervaring en feedback. Het maakt VortexHealing® tot de verfijnde geneeskunst die het vandaag is.

Gevorderde VortexHealing® beoefenaars kunnen gebruik maken van verschillende technieken om te werken aan diepgewortelde klachten. Omdat VortexHealing® verbonden is met de Goddelijke oorsprong voorbij dualiteit, kan het problemen loslaten vanuit “non-duaal bewustzijn”. Iedere healing met VortexHealing® wordt dan een mini-ontwaken van een stukje ego in ons.

Focus op spiritueel ontwaken

De workshops van VortexHealing® hebben een sterke focus op spiritueel ontwaken. Een healing vanuit ontwaakt bewustzijn laat je de vrijheid en liefde in het menselijk hart zien.

Ric (founder van VortexHealing®) begeleidt studenten door het proces van ontwaken.

Opmerking: over ontwaken bestaan veel romantische ideeën, die helaas niet waar zijn. Wel is het een ontwapenend ontmoeten van je diepere natuur, zonder filters, tenmidden van alle menselijke dynamiek en psyche.

En meer?

Dit artikel geeft een korte indruk van wat er bijzonder is aan VortexHealing®. In het boek VortexHealing® A Magical Path of Healing & Awakening vind je een uitgebreide beschrijving van de unieke kwaliteiten.

 

® “VortexHealing” is een geregistreerd servicemerk van de R. Weinman VH Trust. Alle rechten voorbehouden. Hier gebruikt met toestemming. Meer informatie is te vinden op www.vortexhealing.org en vortexnederland.nl.

Laat een reactie achter

annuleer reactie