Reiki en VortexHealing® Energy Healing, wat is het verschil?

Reiki is gemaakt voor een heel mooi doel: om het idee van energie-werk bij de massa bekend te maken. Ric Weinman, oprichter van VortexHealing® (Beunos Aires, 2013)

Reiki maakte energie-healing beschikbaar voor iedereen. De oprichter (Mikao Usui) bracht dit in de wereld vanuit zijn zelfrealisatie. Het was zijn wens dat healing voor de gewone man beschikbaar kwam, en niet voor de enkele ver gevorderde discipel. Dit maakt Reiki juist heel toegankelijk en makkelijk te leren. Het geeft snel aansluiting, zelfs om er leraar in te worden.

De Reikimethode die tegenwoordig wordt onderwezen is een afgeslankte vorm van wat Mikao Usui onderwees. Wanneer je verder kijkt, merk je dat per persoon een andere healing methode meer zal aansluiten of aanspreken.

De magie van VortexHealing®

VortexHealing® werkt met Goddelijke energie en bewustzijn, en volgt de intenties van de behandelaar zolang dat gepast is. Dit maakt het zowel veilig als krachtig. Het is ontworpen om diep te gaan, naar alle plaatsen waar een probleem wordt vastgehouden in het lichaam, de psyche en het energiesysteem. Al deze plaatsen worden aangesproken om transformatie teweeg te brengen en genezing te bevorderen.

In de behandeling wordt stelselmatig gewerkt aan een thema. Dat gaat bijvoorbeeld om belemmerende overtuigingen, emotionele issues, fysiek ongemak, maar ook de expressie van genetische zwakke plekken of virale infecties. Ook wordt het energiesysteem aangepakt om sneller situaties/kwestie los te kunnen laten. Daarmee verloopt de verwerking van emotionele, mentale en fysieke klachten veel sneller.

Vele healingvormen werken vanuit een focuspunt van “spirituele energie” en een “bron” binnen in de creatie. VortexHealing® is verbonden met de oorsprong buiten onze dualiteit. Het kan daarmee veel makkelijker kwesties en problemen loslaten, en vullen met “non-duaal gewaarzijn”. Iedere healing met VortexHealing® wordt dan een mini-ontwaken van een stukje ego in ons.

Focus op spiritueel ontwaken

De workshops van VortexHealing® hebben een sterke focus op spiritueel ontwaken. Een healing vanuit ontwaakt bewustzijn laat je de vrijheid en liefde in het menselijk hart zien.

Ric (founder van VortexHealing®) begeleidt studenten door het proces van ontwaken.

Opmerking: over ontwaken bestaan veel romantische ideeën, die helaas niet waar zijn. Wel is het een ontwapenend ontmoeten van je diepere natuur, zonder filters, tenmidden van alle menselijke dynamiek en psyche.

En meer?

Dit artikel geeft een korte indruk van wat er bijzonder is aan VortexHealing®. In het boek VortexHealing® A Magical Path of Healing & Awakening vind je een uitgebreide beschrijving van de unieke kwaliteiten.

 

® “VortexHealing” is een geregistreerd servicemerk van de R. Weinman VH Trust. Alle rechten voorbehouden. Hier gebruikt met toestemming. Meer informatie is te vinden op www.vortexhealing.org en www.vortexnederland.nl.

Laat een reactie achter

annuleer reactie