Wat is het effect van een healing?

Wat is het effect van een healing?

Lichaam en geest in balans.

Tijdens een healing-sessie worden lichaam en geest in balans gebracht. Dat heeft effect op lichamelijke, emotionele én psychische klachten. Wanneer het lichaam in balans komt, zie je ook verbeteringen zoals:

 • vermindering van pijnklachten
 • de rust in jezelf terugvinden
 • meer energie hebben
 • diepe ontspanning
 • goed kunnen slapen
 • emotionele verwerking
 • loslaten van angsten
 • helderheid van geest
 • zelfreflectie en inzicht
 • ruimte voor herbezinning
 • beter met situaties omgaan

Werken aan de oorzaak

Het eerste wat doorgaans nodig is voor herstel is ontspanning. Waar mogelijk, werkt een healing vervolgens aan diepere oorzaken die onze vitaliteit beperken. De volgende ervaring geeft dat duidelijk weer:

Een cliënte kwam langs voor rust en ontspanning. Tijdens de behandeling bleef de energie maar stromen naar het keelgebied. Toen ze aangaf ook een trage schildklier te hebben - verklaarde dit veel, omdat dit veel klachten veroorzaakt. Het lichaam was al lang bezig de behandeling hiervoor te gebruiken.

Andere effecten die voorkomen

Loslaten van oude pijn

De behandeling helpt je om pijnlijke ervaringen, stress, verdriet en blokkades op een zachte liefdevolle manier los te laten waardoor het een plek krijgt in je leven. Dit begint vanzelf te stromen als je er aan toe bent. Het opent je voor je innerlijke kracht en vrijheid.

Verlichting van lichamelijke klachten

Lichamelijke (pijn)klachten en ongemakken kunnen afnemen of geheel opgelost worden tijdens de behandeling. Het verloop hiervan is afhankelijk van het soort klacht, en de oorzaak ervan.

Meer energie en motivatie

Niets is zo slopend voor je energiepeil als spanning - ook als deze onbewust ontstaat. Een verborgen innerlijk conflict, of een mix van overtuigingen kan dat evengoed veroorzaken. Door een verniewde balans komt ook de energie, en nieuwe motivatie vrij.

Sneller herstel

De healing-sessie stimuleert ons zelfgenezend vermogen en herstelt ons stresssysteem. Het brengt je in een diepe meditatieve staat, wat bevorderlijk is voor en breed spectrum aan klachten. Hierbij ontstaan ook de lichamelijke reacties - zoals gapen, darmactiviteit of soms zelfs even in slaap vallen - terwijl de behandeling gewoon doorgaat.

Verlichting van psychosomatische klachten

Psychomatische klachten (psyche=geest, soma=lichaam) omvatten lichamelijke klachten waarbij ons onderbewuste een grote rol speelt. Dit zijn geen ingebeelde klachten. De aansturing van het lichaam wordt hier subtiel verstoord. De behandeling verzacht de echte oorzaak, waarmee de lichamelijke klachten ook afnemen. Dat gebeurt soms ook bij lichamelijke klachten waarvan je dit totaal niet verwacht. De werkelijke oorzaak was immers onbewust.

Inzicht in de oorzaak van klachten

Wanneer (onbewuste) spanning en emotie rondom een klacht afgebouwd zijn, wordt het denken helder en komen er inzichten vrij. Het komt regelmatig voor dat cliënten zelf naderhand met inzichten en nieuwe antwoorden komen.

Bevrijding van “blokkades”

Een healing-sessie werkt op alle niveau’s: lichamelijk, emotioneel, mentaal en spiritueel. De ervaring leert dat al deze gebieden zeer nauw met elkaar verbonden zijn; het verhelpen van blokkades of verstoringen op ieder vlak geeft doorgaans een merkbaar verschil op de andere levensgebieden. Lichamelijke pijn neemt af of gedachten worden rustiger, precies op het moment dat de blokkage wegvalt. De reden is niet zo belangrijk; wel of het verschil blijvend is.

 


Tip: Een enkele behandeling geeft ontspanning, meerdere behandelen achter elkaar bouwen op elkaar door. Wanneer de bron van de klacht opgelost wordt, geeft dat langdurig effect.