De kracht van White Time

Een blogartikel voor de Reikibeoefenaar, die zich afvraagt “wat maakt White Time zo bijzonder?” Volgens vele Reikibeoefenaars omvat Reiki namelijk alles wat een healer nodig heeft. Toch ligt er een verborgen kracht in weg die White Time aanbiedt…

Algemene concensus

Welke methode iemand ook leert, er is een algemene consensus over hoe healing het beste werkt. Je kan werken vanuit methode (doen) of vanuit stilte en compassie (zijn). De laatste aanpak heeft de voorkeur; je werkt dan vanuit de kern en voorkomt een mentale inkadering.

Toch is de vraag: hoe komt een behandelaar op dat niveau? Daar heeft ieder systeem zijn eigen aanpak voor. Het belangrijkste is dat de methode past bij iemands ontwikkelfase. Reiki’s aanpak is zelf-onthullend, waarbij beschikbaarheid en overgave de weg naar compassie vrijmaken.

De White Time aanpak

Zo’n 13 jaar lang volgde ik de weg van Reiki beoefenaar. Na het regelmatig toepassen van de “mental healing” oefening veranderde de energie in mijn handen. Onbewust was er contact gelegd met de kwaliteiten van White Time en dat maakte me nieuwsgierig.

White Time Healing bouwt door op Reiki’s aanpak, en biedt focus, inzicht en waarneming voordat men tot dezelfde overgave komt. Met inzichten in ons energetisch lichaam worden energieblokkades gefocused en bewuster aangepakt. Er zijn dan ook veel overeenkomsten met Reiki, maar een compleet andere lesmethode.

Een stapsgewijze ontwikkeling

In de lesstof is er veel ruimte voor oefeningen en technieken, die allemaal helder voorgeschreven zijn. Dit alles biedt een vast stramien om iets eigen te maken.

Dit lijkt op leren autorijden. De leerling doorloopt eerst een vaste set oefeningen en dat kost in het begin veel concentratie. Eenmaal aangeleerd gaat autorijden geheel op gevoel en kun je jouw eigen weg vinden. Je hebt dan de techniek niet meer nodig, maar kunt er wel op terugvallen.

Toch hebben deze oefeningen hetzelfde doel. Ultiem gaat ook White Time voorbij de vorm naar overgave:

De basis van White Time Healing bestaat uit technieken, maar wanneer de student klaar is, zullen de technieken vervallen om ruimte te maken voor passie en werkelijke liefde, omdat technieken muren van beperking zijn, die slechts nodig zijn voor de student die nog niet klaar is om de volle kracht van White Time te ontmoeten. Het is een beperking voor de persoon die niet durft te openen met als doel: begrijpen hoe groot liefde werkelijk kan zijn. Universal White Time Healing Level IV, hoofdstuk 48: “Complete stilte”

Geen doen, slechts faciliteren

Hoewel we spreken over een “techniek”, is een White Time Healer slechts faciliterend. Dat is eigenlijk precies zoals dat bij Reiki gebeurt.

Iedere “techniek” is slechts een hulpmiddel om de mind te trainen en focussen. Het geeft een omkadering waarmee de gebruikte energie in contact komt met de de ontvanger en haar werk doet. Nooit bepaal je wat de ontvanger ermee doet. De ander is geheel vrij.

Een mooie analogie is planten water geven. Naargelang de situatie gebruik je een gieter/dompelen/besproeien (de techniek). Zo komt de plant (ontvanger) in contact met de benodigde oplossing (water, of energie). Het is aan de ontvanger om aanbod tot zich te nemen, en aan de behandelaar om dit met beleid aan te bieden.

Ben je door de technische fase heen, dan kan de behandeling volledig vanuit intuïtie ontstaan. De vorm, techniek of handposities volgen van nature waarmee de healing optimaal plaatsvind.

Een ontdekkingstocht met onverwachte diepgang

Werken met White Time liet een onverwachte diepgang ontstaan. Al deze oefeningen voeden het contact met een krachtige onderstroom. Het is de “stillness” die van binnenuit komt en steeds sterker wordt.

Blokkadeplekken die met mijn Reiki niveau “uitbehandeld” leken, kon ik met White Time toch nog weernemen en dieper oplossen. De onbewuste spanning die daarmee oploste, maakte de weg naar binnen verder vrij. Ironisch genoeg, ben ik er verrassend nuchter en “down to earth” door geworden.

Het gezegde, er leiden meerdere wegen naar Rome is hier zeker van toepassing. Of volgens het Japanse gezegde: vele wegen leiden vanaf het begin van de berg, maar bovenaan staren we allemaal naar één heldere maan.

Laat een reactie achter

annuleer reactie