Van Reiki naar White Time

Artistieke impressie van White Time's oorsprong.

Menigeen heeft wel eens van Reiki gehoord, maar niet van White Time. Ondanks dat ik White Time als vele malen sterker ervaar dan Reiki, geniet het van minder bekendheid. In de basis heeft White Time vele overeenkomsten met Reiki.

Voordat we ingaan op de onderlinge verschillen, lijkt het me leuker om eerst naar de overeenkomsten te kijken.

Overeenkomsten met Reiki

De kern van Reiki is samengevat in de 4 aspecten en 9 elementen van het systeem. Veel elementen hieruit komen ook terug in White Time.

Behandeling op tafel - net als bij Reiki vind de sessie plaats op een massagetafel.

Handposities - door middel van handen neer te leggen wordt energie doorgegeven. De aanraking is licht en subtiel en verloopt van hoofd tot voeten.

Werken in rust - zowel ontvanger als behandelaar worden gevoed door de behandeling. Des te meer de behandelaar mindful werkt, des te sterker de healing kan worden.

Toestemming - er is impliciet toestemming nodig om te mogen behandelen. Persoonlijke grenzen worden gerespecteert, een effect dat voortkomt uit onvoorwaardelijke liefde en zuiver mededogen.

Loslaten - een behandelaar kan wel een richting geven en gericht “energie” aanbieden, maar geen uitkomst afdwingen. In het loslaten van gehechtheid of overtuiging kan de grootste transformatie plaatsvinden.

Complete stilte - een behandeling geeft een ervaring van diepe rust en ontspanning. Alles gebeurt, ook in een gewaarzijn van niet-doen. Het geeft een drempelstaat van bewustzijn, tussen waken en dromen. De een noemt dat een bijzondere spirituele ervaring (een ervaring van “spirit” en eenheid) de ander zoekt daar liever niets achter. Dat is geheel aan jezelf.

In de de lesmethode zijn ook overeenkomsten te vinden:

Persoonlijke overdracht - behandelingen geven valt niet te leren uit een boek, Internetcursus of handleiding, maar door de demonstratie, voorbeelden en interactie die in een klas plaatsvinden.

Initiaties en symbolen - geven de beoefenaar een “Jump Start”. Vrijwel direct kun je tijdens de cursus al behandelingen geven, de energiestroom focussen, afstemmen of extra kracht meegeven.

Verdere ontwikkeling

Een basis White Time behandeling heeft (op level 1) veel overeenkomsten met een Reikibehandeling op tafel. Later worden er meer mogelijkheden toegevoegd en verandert de aanpak naar een meer intuïtieve vorm die toegespitst kan worden op wat de ontvanger nodig heeft.

Laat een reactie achter

annuleer reactie